2013/04/04

Singapore!

Hej på er igen, har ju inte visat eller berättat något om Singapore än!
Åkte iallafall dit i torsdags tillsammans med en av danskorna jag bor tillsammans med, Karen. Det tog cirka 3-4 timmar och sen var vi framme i hettan. Cirka 33 grader var det varje dag så ni kan ju tänka er hur svettigt de var att springa runt i stan lite , gick inte en enda dag till stranden och sola eftersom den tydligen inte var så imponerande..bara skitigt och vattnet var väldigt förorenat. Men vi har ju en strand här i Macau här med så hade inte så panik med att ligga på stranden direkt. Vi kom iallfall fram till vårt hostal på kvällen, låg mitt i Chinatown (komiskt att vi åker från Kina och ändå väljer att bo i "Kina" men de var billigt och bra helt enkelt, haha) och skulle dela rum med 4 andra okända tjejer. Och de var riktigt riktigt bra faktiskt! Hostalet var de fräschaste jag bott på och de var inte alls några problem med att dela rum. På kvällarna satt alla ute på balkongen och skypeade/läste böcker/umgicks och de var väldigt skönt och sitta där när de hade blivit lite svalare ute..

Första dagen började vi med , inte alltför förvånande, shopping! Jag hade ju inga shorts eller kjolar i huvudtaget och i 33 graders å kände ja att ett par jeans var lite överflödigt. Så de första jag köpte var ett par shorts (som btw blivit alldeles uttöjda nu så nu får ja springa på stan igen och försöka hitta ett par), sen köpte ja ballerina skor, 2 tröjor och lite sånt. Handlade inte alltför mycket. Resten av dagarna lekte vi mest turister, köpte ett paket där de mesta turistattraktionerna ingick så de andra dagarna åkte vi turistbuss (första gången och de var faktiskt riktigt bra och roligt), "turistbåt" genom kanalen, åkte the "flyer" (Parishjul, världens största), gick och kolla på ett stort "akvarium" (hittar inte rätta ordet) med alla möjliga fiskar (doris blandannat), hajar, maneter å såntdär. Men kön in var ju inte kul..tror nog vi har köat sammanlagt hälften av tiden vi var i Singapore, så sjukt mycket folk och sjukt långa köer nästan överallt. Sen så åkte vi på nattsafari en kväll, hur mysigt som helst, hoppade in i en jeep som körde runt oss i regnskogen bland alla möjliga djur, hyenor, tigrar, lejon, flodhästar, timon-djur, zebror m.m. Sen efteråt var de en liten show där de tränat upp djuren att göra lite allt möjligt, nästan som cirkus. Ooooooch, sista dagen gjorde vi de roligaste: Gick på Universal studios! Jag hade inga som helst förväntningar, trodde de skulle vara som ett museum och förstod inte varför biljetterna skulle vara så dyra. (dock fick vi student-rabatt senare så så dyrt var de inte ändå, som ett lisebergs-besök). Men de var ju som en stor nöjespark där inne med lite allt möjligt man kunde göra, och ja höll på och skratta ihjäl mig så himla många gånger. Var nog bland de roligaste bergochdalbanor och sånt jag testat, sen fanns de också en 4D-bio där vatten skvättes på en, stolarna rörde på sig etc. Skitcoolt!

Kolla där! Blir alltid så stolt om jag ser något svenskt när jag e utomlands haha..

Åt indiskt en dag, sååå gott

The flyer

Turist-Karen


De berömda hotellet...


Singapore är en mix av många olika religioner och kulturer, här är ett hinduistiskt tempel som vi passerade med bussen..





Sverige-stoltheten kommer fram igen hehe..helt plötsligt så hittade vi en väska med svensk text på, och de var ingen svensk affär eller något sånt. 

Vi åkte upp i hjulet, och eftersom vi köpt ett "paket" så fick vi vara vip och åka i en speciell hytt där varsin drink ingick..bådavalde "Singapore sling" som är signatur drinken för Singapore.

Var nära att skriva Disneyland, men Universal studios är de ju! :)


Nattsafari..




Inga kommentarer: