2013/01/20

Imorgon är den stora dagen!

Heeeej,

söndag. Alltså dagen innan den riktiga skolan börjar med klasser! Känner mig mer nervös för imorgon än vad jag var första dagen då jag skulle träffa alla utbytesstudenter..haha knäppt. E nog rätt nervös också eftersom man kommer plugga på ett annat sätt, med 6 kurser samtidigt istället för 1 som vi nu är vana vid på universitet i Sverige. Men de går bra hoppas jag! Igår så var vi och shoppade hela dagen nästan..hittade ett område med så sjukt roliga affärer så jag hade gärna bosatt mig där, haha nej men var så himla jobbigt att inte få gå in i alla affärer för vi inte hade tid..annars hade jag garanterat gjort dt! Åt lite street-food i form av soppa på dagen och sen på kvällen åkte vi till ett dyrt shoppings-mall som kallas "Venetian" pågrund av att de försöker efterlikna venedig inne i gallerian..var rätt coolt med gondoler som åkte runt på vatten därinne och "italienare" som sjung något som lät som italiensk opera haha. Vi satte oss iaf där och åt på en italiensk restaurang och tog varsin drink, allt var jättegott..man tröttnar lite när man äter kinesiskt varje dag (okej,hittils bara 4 dagar i rad men endå...haha) så behövde lite europeeiska smaker ;) Idag har vi vart på zoooooo! Å jag har för första gången sett en levande panda, de var jättesöta..man ville ju bara krama dom men de hade nog vart rätt farligt..e nog inte lika snälla som de ser ut :P Ikväll tänkte vi bara ha film-mys..börjar ju skolan imorgon som sagt så skönt å bara ta de lugnt kvällen innan..har laddat upp med lite godis å sånt så nu längtar jag! :) Här har ni lite mer bilder förresten..kan skriva under varje bild var de e förnågot..nåra e från hainan, tur att jag tog några bilder med mobilen också så att jag har kvar några därifrån :)
        
Känner ni igen dansen? Haha äldre kvinnor körde gagnam-style gympa på gatan i Sanya, hainan.






Torsten hade varit på ön hainan vi var på för 25 årsedan så vi åkte till en strand som han vart på som tidigare vart helt öde.den ser rätt öde ut nu med kanske men de sjuka var att de var en jättestor resort som täckte heeeela stranden nu, och resorten var ungefär den enda som fanns i den staden, inget annat.

Haha snygg bild! Såhär bodde vi 1 dygn iaf...på tåget från hainan upp till guangshou (vet inte hur de stavas??)

I fredags gick vi till en kinesisk restaurang och åt middag med ett par portugisare..de här är två danskar som jag delar lägenheten med, Victoria och Karen!


Vi åt vääldigt billiga luncher/middagar i hainan..här tex åt vi varsin nudelsoppa med massa grönsaker och annat för  ungefär 5 svenska kronor styck. Å gott var de!

Bilderna kommer lite huller om buller men bättre än inget alls antar jag..här är  i shopping-gallerian "venetian" där vi var igår..om himlen ser lite för bra och ljus ut så är det för att den är fake. Som ungefär allt här i "kina", de har tom. byggt upp en hel mini-stad med olika slags hus från hela världen..

Kinesiska middagen i fredags..vet inte om i ser men på tallriken närmast så ligger ett ank-huvud upp och ner å kollar upp  i taket..ger en verkligen apitit, haha

Igår också..på restaurangen, glada för lite annan mat!

Låg massa casinos i området där vetetian var..

Min rumskompis Jaana från finland

Inga kommentarer: